August 15, 2017 Blog No Comments

23 september: workshop ‘bouwen met kalkhennep’

Zaterdag 23 september  wordt in Malden (bij Kiemkracht 64) een workshop ‘Bouwen met kalkhennep’ gegeven. De workshop word georganiseerd door EcoBouwSalland in samenwerking met Kiemkracht 64. De ochtendsessie draait om theorie; in de middag ga je aan de slag met kalkhennep. Samen bouw je aan een aardegebouw, een ontwerp van Huub van Laarhoven van architectenbureau Van Laarhoven Combinatie. De kalkhennep voor de gevels wordt ‘in situ’ (op de bouwplaats zelf) bereid en vervolgens direct verwerkt in het houtskelet.

Kiemkracht 64 gaat het gebouw in de toekomst gebruiken voor verschillende bijeenkomsten en workshops. Het is een goed visitekaartje voor duurzaam bouwen en het is omringd door een eetbaar landschap. Een inspirerende omgeving!

Kalkhennep

Kalkhennep is een milieuvriendelijk en isolerend bouwmateriaal. Het is een mengsel van natuurlijke kalk met hennephout. Kalkhennep heeft de minste CO2 uitstoot van alle gangbare bouwmaterialen. Behalve dat het er mooi uitziet levert het ook een gezonde en damp-open houtskeletwoning op.

De workshop

Tijdens de workshop leer je de basistechnieken, zowel in theorie als in praktijk. De workshop is een mooie opstap voor iedereen die wil leren bouwen met kalkhennep. Voor architecten, opdrachtgevers, zelfbouwers en bouwprofessionals. Het is mogelijk om meerdere dagen mee te werken aan dit project om nog meer praktijkervaring op te doen. Rens Borger verzorgt de workshop. Rens is ecologisch bouwer en grondlegger van bouwen met kalkhennep in Nederland. Tevens is hij oprichter en directeur van EcoBouw Salland. Kiemkracht 64 verzorgt in haar prachtige buitenkeuken midden in het landschap een biologische lunch.

Aanmelden 

Datum en tijd: zaterdag 23 september, 9.30 – 16.00 uur. Inloop vanaf 09.00 uur.
Locatie:
 Kiemkracht 64, Hatertseweg 7a, Malden.
Aanmelden: per mail (info@ecobouwsalland.nl)
Kosten: €87,50 inclusief koffie, thee en lunch. Je inschrijving is definitief na het overmaken van het geld op bankrekening NL48TRIO0197910602 t.n.v. EcoBouwSalland te Heino.

Written by marketing