December 23, 2017 Blog No Comments

20 januari: workshop ‘bouwen met kalkhennep’ (Gilze)

Zaterdag 20  januari wordt in  Gilze (bij van laarhoven Architecten) een workshop ‘Bouwen met kalkhennep in de renovatie  gegeven. De workshop word georganiseerd door EcoBouwSalland in samenwerking met Van Laarhoven Architecten. De ochtendsessie draait om theorie; in de middag ga je aan de slag met kalkhennep. Samen bouw je aan de na-isolatie aan de binnenzijde van een bestaand gebouw, het kantoor/werkruimte van het architectenbureau. De kalkhennep voor de gevels wordt ‘in situ’ (op de bouwplaats zelf) bereid en vervolgens direct verwerkt tegen de bestaande gevel aan.

Kalkhennep
Kalkhennep is een milieuvriendelijk en isolerend bouwmateriaal. Het is een mengsel van natuurlijke kalk met hennephout. Kalkhennep heeft de minste CO2 uitstoot van alle gangbare bouwmaterialen. Behalve dat het er mooi uitziet levert het ook een gezonde en damp-open woon en werk omgeving op ook in de renovatie.

De workshop
Tijdens de workshop leer je de basistechnieken, zowel in theorie als in praktijk. De workshop is een mooie opstap voor iedereen die wil leren bouwen met kalkhennep. Voor architecten, opdrachtgevers, zelfbouwers en bouwprofessionals. Rens Borgers verzorgt de workshop. Rens is ecologisch bouwer en grondlegger van bouwen met kalkhennep in Nederland. Tevens is hij oprichter en directeur van EcoBouwSalland. Uiteraard vertellen we je meer over de zijn te gast in de oude bassischool in Gilze rijen de woon en werkplek van Huub van Laarhoven oprichter van van Laarhoven combinatie, helende en organische architectuur. Uiteraard leren we meer over deze bijzondere inspirerende architectuur.

Aanmelden?
Datum en tijd: zaterdag 20 januari (10.00 tot 16.00 uur)
Inloop: vanaf 09.30 uur.
Locatie: Alphenseweg 65 ,5126 AB in Gilze.
Aanmelden: per mail (info@ecobouwsalland.nl)
Kosten: € 87,50 inclusief koffie, thee en lunch. Je inschrijving is definitief na het overmaken van het geld op bankrekening NL48TRIO0197910602 t.n.v. EcoBouwSalland te Heino.

Bereikbaarheid
Er is voldoende parkeergelegenheid en het adres Alphenseweg 65 is makkelijk bereikbaar per auto en goed bereikbaar per trein  station Gilze en bus Bravo lijn 130.

Written by marketing