February 10, 2018 Blog No Comments

Zaterdag 10 maart 2018 wordt op een prachtige plek in Dijkerhoek een workshop ‘Bouwen met kalkhennep in de renovatie” gegeven. De workshop wordt georganiseerd door EcoBouwSalland. De locatie is een monumentale Sallandse boerderij in de buurtschap Dijkerhoek.

Na de inloop en de ontvangst met koffie, verzamelen we op de deel en houden daar de ochtendsessie en gebruiken daar de lunch. Uiteraard vertellen we je meer over de monumentale locatie

De ochtendsessie draait om theorie; in de middag ga je aan de slag met kalkhennep. Samen bouw je aan de na-isolatie aan de binnenzijde van een voormalige stal en de toekomstige studio als onderdeel van het monumentale boerderij complex. De kalkhennep voor de gevels wordt ‘in situ’ (op de bouwplaats zelf) bereid en vervolgens direct verwerkt tegen de bestaande gevel aan.

Kalkhennep
Kalkhennep is een milieuvriendelijk en isolerend bouwmateriaal. Het is een mengsel van natuurlijke kalk met hennephout. Kalkhennep heeft de minste CO2-uitstoot van alle gangbare bouwmaterialen. Behalve dat het er mooi uitziet levert het ook een gezonde en damp-open woon en werk omgeving op ook in de renovatie.

De workshop
Tijdens de workshop leer je de basistechnieken, zowel in theorie als in praktijk. Het is een mooie opstap voor iedereen die wil leren bouwen met kalkhennep. Voor architecten, opdrachtgevers, zelfbouwers en bouwprofessionals. Rens Borgers verzorgt de workshop.
Via deze weg nodig ik je van harte uit om deel te nemen aan de tweede workshop van 2018.
Graag tot ziens 20 maart!

Met vriendelijke groet,
Rens Borgers.

 

Details:

Datum en tijd: zaterdag 10 maart (10.00 tot 16.00 uur)
Inloop: vanaf 09.30 uur.
Locatie: Hakkertsweg 27, 7451 LR Holten (Dijkerhoek )

Aanmelden: per mail (info@ecobouwsalland.nl)
Kosten: € 90,00 inclusief koffie, thee en lunch. Je inschrijving is definitief na het overmaken van het geld op bankrekening NL48TRIO0197910602 t.n.v. EcoBouwSalland te Heino.

Er kan geparkeerd worden op de openbare weg en is een parkeerplaats gereserveerd bij de buren. Het adres Hakkertsweg 27, 7451 LR Holten is niet makkelijk bereikbaar met het OV I Koppelen voor carpool is zeker een optie.

 logo EcoBouwSalland

Written by Rens Borgers