December 4, 2018 Agenda No Comments

Vrijdag 28 december wordt op het Crailo terrein bij De Groene Afslag in Laren een workshop ‘Bouwen met kalkhennep’ gegeven. De workshop is een initiatief van de Hennep Hub en wordt georganiseerd door EcoBouwSalland in samenwerking met De Groene Afslag.

Een gedeelte van de ochtendsessie draait om theorie; in de rest van de ochtend en de hele middag ga je aan de slag met kalkhennep. Samen bouw je aan een muur in een oude kazerne op het Crailo terrein van De Groene Afslag. De kalkhennep wordt ‘in situ’ (op de bouwplaats zelf) bereid en vervolgens direct verwerkt tegen een bestaande wand aan.

Kalkhennep

Kalkhennep is een milieuvriendelijk en isolerend bouwmateriaal. Het is een mengsel van natuurlijke kalk met hennephout. Kalkhennep heeft de minste CO2 uitstoot van alle gangbare bouwmaterialen. Behalve dat het er mooi uitziet levert het ook een gezonde en damp-open houtskeletwoning op.

De workshop

Tijdens de workshop leer je de basistechnieken, zowel in theorie als in praktijk. De workshop is een mooie opstap voor iedereen die wil leren bouwen met kalkhennep. Voor architecten, opdrachtgevers, zelfbouwers en bouwprofessionals. Rens Borgers verzorgt de workshop. Rens is ecologisch bouwer en grondlegger van bouwen met kalkhennep in Nederland. Tevens is hij oprichter en directeur van EcoBouwSalland. We komen samen in de bijeenkomstruimte van De Groene Afslag; een pleisterplaats voor de Wereld van Morgen en een unieke plek in ’t Gooi. De Groene Afslag zoekt verbinding tussen verleden en ‘nu’, met lol, creativiteit en historisch besef. Voor een duurzame toekomst. Uiteraard vertellen we je meer over de activiteiten en doelstelling van De Groene Afslag en de Hennep Hub.

Aanmelden :

Datum en tijd:  vrijdag 28 december  2018  – 10.00 – 16.00 uur.

Inloop: vanaf 09.30 uur.

Locatie : De Groene Afslag, Amersfoortse straatweg 113 A, 1251 AV Laren (Te voet bereikbaar v.a. Bus stop Tergooi Blaricum)

Aanmelden: per mail (administratie@ecobouwsalland.nl)

Kosten: € 95,– inclusief koffie, thee en lunch. Je inschrijving is definitief na het overmaken van het geld op bankrekening NL48TRIO0197910602 t.n.v. EcoBouwSalland te Heino.

Bereikbaarheid:

Er is voldoende parkeergelegenheid en het gebouw van De Groene Afslag is makkelijk bereikbaar per auto bij afslag 8 van de A1 en te voet bereikbaar per bus vanaf de bus stop Tergooi Blaricum.

Written by Rens Borgers