April 7, 2017 Blog No Comments

25 mei 2017: workshop ‘Bouwen met kalkhennep’ (Weert)

Wegens groot succes in 2016 is deze workshopreeks ook in 2017 weer van start gegaan. Op donderdag 25 mei, Hemelvaartsdag, zal in Weert een workshop ‘Bouwen met kalkhennep’ worden georganiseerd door EcoBouwSalland. De ochtendsessie draait om theorie; in de middag wordt er met kalkhennep aan de slag gegaan. Er wordt gebouwd aan een fraaie vrijstaande woning van architect Werner Evers van architectenbureau Solid Green Architecture. De kalkhennep voor de gevels wordt ‘in situ’ (op de bouwplaats zelf) bereid en vervolgens direct verwerkt. Scanabouw is verantwoordelijk voor het prefab houtskelet.

Kalkhennep is een milieuvriendelijk en isolerend bouwmateriaal van een mengsel van natuurlijke kalk met hennephout. Het heeft de minste CO2 uitstoot van alle gangbare bouwmaterialen. Behalve dat het er mooi uitziet levert het ook een gezonde en damp-open houtskeletwoning op.

Tijdens de workshop leer je de basistechnieken, zowel in theorie als praktijk. De workshop stelt je in staat om te besluiten of  bouwen met kalkhennep iets voor je is. Het is eventueel mogelijk om meerdere dagen mee te werken aan dit project, om de praktijkervaring nog beter in de vingers te krijgen.

De workshop wordt verzorgd door Rens Borgers, de grondlegger van het bouwen met kalkhennep in Nederland. Rens, ecologisch bouwer, is tevens oprichter en directeur van EcoBouw Salland.

De workshop is een mooie opstap voor een ieder die wil leren bouwen met kalkhennep, zowel geschikt voor architecten, als opdrachtgevers, zelfbouwers en bouwprofessionals.

Datum en tijd: donderdag 25 mei, Hemelvaartsdag. 09.00u inloop, 09.30u start, 16.00u einde.
Locatie:
bouwplaats De Boender 13 te Weert. Waarschijnlijk wordt ‘s ochtends gebruikgemaakt van een buurtcentrum (op loopafstand) voor het theoriegedeelte.
Aanmelden: middels een e-mail naar  info@ecobouwsalland.nl
Kosten: de workshop ‘Bouwen met kalkhennep’ kost € 87,50, inclusief koffie en lunch.  Inschrijving is definitief na overmaken van het geld op bankrekening NL48TRIO0197910602 t.n.v. EcoBouwSalland te Heino.

Written by marketing