Waarom is ecologisch bouwen duurder dan regulier bouwen en hoe kan je kosten besparen?

Aan ecologisch bouwen kleeft helaas het stempel van ‘duur’ en ‘moeilijk’, maar dat hoeft niet het geval te zijn. Met een goed, gespecialiseerd bouwbedrijf zoals EcoBouwSalland verloopt het traject vlot en word je je bewust van de mogelijkheden om geld te besparen. Enkele voorbeelden:

  • EcoBouwSalland werkt met een team van echte specialisten en beschikt over een zeer kundig netwerk van architecten, leveranciers en vakwerklieden. Als klant heb je dit netwerk tot je beschikking en is er een optimaal samenspel mogelijk tussen architect, aannemer en werkman. Alles gericht op een integrale holistische aanpak.
  • In de ontwerpfase houden we samen met de gespecialiseerde architecten rekening met passieve en actieve zonnewarmte en lichtinval. We bouwen een biobased casco dat winddicht en damp-open is. Dit is een goede eerste stap naar een energiezuinige, installatie-arme en comfortabele woning.
  • In de uitvoeringfase zijn we met EcoBouwSalland bij voorkeur al betrokken bij het ontwerp, waardoor we snel kunnen aangeven waar de praktische en dus geldbesparende oplossingen zitten. Hierdoor bespaart u al in een vroeg stadium kosten.
  • De eisen die het bouwbesluit stelt aan nieuwbouw zijn lager dan de eisen die aan een efficiënt ecologische woning gesteld worden. De materiaal- en bouwkosten liggen iets hoger dan bij reguliere bouwmethoden, maar het pand heeft uiteindelijk een hoogwaardiger kwaliteit.
  • Ecologisch bouwen wordt de nieuwe norm. Mits goed uitgevoerd heeft een ecologische woning een hogere toekomstige marktwaarde.
  • Er zijn hypotheken met een lagere rente voor duurzaam gebouwde, energiezuinige woningen beschikbaar.
  • U zal in de resterende jaren besparen op energiekosten, aangezien het pand een zeer gezond binnenklimaat heeft. Het is damp-open, ventilerend doch winddicht en is efficiënt te verwarmen. Met dank aan de warmtecapaciteit is de woning koel in de zomer en behaaglijk warm in de winter.
  • Door de expertise van een ecologisch bouwexpert is het niet nodig een extern bouwbegeleidingsbureau in te huren. Dit spaart kosten uit.
  • EcoBouwSalland werkt met een open begroting, waarin alle kosten inzichtelijk gemaakt zijn.
  • Tot slot is het mogelijk om onder begeleiding zelf mee te bouwen. Hierdoor kan bespaard worden op arbeidskosten en tevens wordt de betrokkenheid bij de woning vergroot.

 

Neem snel vrijblijvend contact op voor advies of een offerte:
e-mail: info@ecobouwsalland.nl
telefoon: 06 – 40 47 38 87

Workshop Stichting Hibertad: praktijk