January 8, 2015 Blog No Comments

“Balance is more important to success than money or power” – Ricardo Semler

Vandaag hadden we op de werkplaats van EcoBouwSalland de eerste teamvergadering in Semco-stijl. Het was even wennen voor ons allemaal, maar het was absoluut een vruchtbare bijeenkomst. Zaterdagavond volgt de volgende vergadering in deze opzet, ditmaal met partners.

Wellicht heeft u wel eens van Ricardo Semler of zijn werkprincipe gehoord. Of misschien heeft u zelfs al zijn internationale bestseller “Semco-stijl “ gelezen. Sinds Het Nieuwe Werken kijkt niemand op van een bedrijf waar werknemers hun eigen werktijden bepalen. Maar Semler gaat een stap verder met zijn principe: in zijn Braziliaanse bedrijf Semco bepalen medewerkers ook zelf de salarissen en kiezen zij de bedrijfsleiding. Overleggen zijn open voor alle medewerkers, waarbij aanwezigen niet alleen meepraten maar ook meebeslissen.

Kort gezegd doet Semler (met succes, in elk geval in zijn eigen bedrijf) beroep op het gezonde verstand van werknemers. Hij maakt onderscheid tussen mensen die deel van een organisatie moeten zijn en mensen die onderdeel van de organisatie willen uitmaken. Volgens hem moet je baan iets zijn waar je trots op bent en plezier uithaalt, niet iets wat je tussen 9 en 5 moet doen om je hobby’s te kunnen bekostigen. Het gaat om het gevoel dat je iets doet dat nuttig is voor een ander.

In plaats van strak aansturen toont Semco-stijl aan dat de beste resultaten behaald worden door medewerkers los te laten. Hierdoor neem je de spanning weg tussen ‘iets moeten doen’ en ‘iets willen doen’. Medewerkers zouden op kantoor moeten zijn omdat ze dat willen en omdat ze zich daar prettig voelen. Semler trekt dit principe vanuit organisaties zelfs door naar scholen en steden. Ook daar gaat het om het vinden van een balans tussen je persoonlijke leven en dat van iemand anders; de ruimtes tussen jullie in; hoe je samen iets bereikt terwijl je verschillende achtergronden en standpunten hebt; hoe je de context respecteert.

Ook Rens Borgers, oprichter en eigenaar van EcoBouwSalland, is geïnspireerd geraakt door Semler’s boek. Diens methode sloot volgens Rens naadloos aan bij zijn eigen aard en natuur, maar ook bij het principe van ecologisch bouwen en bewustzijn van mens en omgeving. Gezond bouwen en gezond wonen, ook op mentaal gebied!

VPRO Tegenlicht zond in 2013 een interview met Ricardo Semler uit: VPRO Tegenlicht: Ricardo Semler

“Don’t accept things are the way they are, simply because they’ve always been that way.” – Ricardo Semler

Written by Rens Borgers