EcoBouwSalland helpt u graag bij het realiseren van een duurzame, gezonde woning. Wilt u een evenement organiseren of een huis (ver)bouwen? Neem contact op! Rens Borgers is al ruim 30 jaar werkzaam in de bouw en staat bekend als pionier op het gebied van biobased bouwmaterialen. Zijn specialismen zijn strobouw en kalkhennepbouw, maar hij is op de hoogte van allerlei trends en ontwikkelingen op het gebied van ecologisch bouwen.

Waarom biobased bouwen?

Biobased bouwmaterialen voldoen aan hogere kwaliteitsnormen dan in Nederland strikt noodzakelijk is. Hoewel ze aanzienlijk duurder zijn dan reguliere materialen, weegt deze eenmalige meerprijs niet op tegen de voordelen in de toekomst. Naast de goede isolerende eigenschappen hebben natuurlijke bouwmaterialen ook een vochtregulerende werking.  Hierdoor en door het ontbreken van 6 ”toegevoegde stoffen” creert u een comfortabele en gezonde leefogeving .

Wat maakt ons uniek?

Naast het klassieke aannemen van bouwwerken is het met EcobouwSalland (EBS) mogelijk om het gehele traject in regie te bouwen. Al uw voordelen op een rijtje:

  • We nemen we beslissingen met u als opdrachtgever, de architect en EBS. Wij denken mee, komen met oplossingen, zorgen voor een haalbare werkwijze en en we zorgen dat de kosten realistisch blijven.
  • We stellen een gedetailleerde begroting op, zodat u een overzicht heeft van de kosten. Tijdens het traject ontvangt u iedere week een overzicht met de gewerkte uren, geleverde werkzaamheden en materialen.
  • Tijdens de opstartfase zetten we de vergunningaanvragen in gang, dat zorgt ervoor dat we geen tijd verliezen als we klaar zijn om te starten.
  • Met EcoBouwSalland heeft u rechtstreeks toegang tot de kennis, praktijkervaring, gereedschappen en het uitgebreide netwerk van Rens.

 

Kortom: als klant van EBS kun je dus zeer betrokken zijn bij het proces, tot het zelf meebouwen aan toe. Natuurlijk begrijpen wij dat niet iedereen hier behoefte aan heeft. Rens Borgers (oprichter van EBS) zorgt altijd voor een integere en uitgebreide begroting, planning en een grondige voorbereiding. Dat zorgt voor minder verspilling en een gestroomlijnd proces. Uiteraard kunt u er bij EcoBouwSalland ook voor kiezen om de bouw of renovatie tegen een vast bedrag uit te laten voeren, maar in de uit ervaring weten we dat u als klant hiermee vaak duurder uit bent. Er wordt dan immers gerekend met een risico over kosten van materialen, arbeid, bouwplaats en overige uitgaven.

Meer weten of een offerte aanvragen

Enthousiast? Of meer weten? Neem snel contact op voor een vrijblijvende offerte. Of ontwikkel samen met Rens een training, workshop of excursie! We denken graag mee.

Grondstoffenakkoord

EcoBouwSalland heeft in mei 2017 het Grondstoffenakkoord ondertekend; een programma van de Nederlandse overheid dat richting geeft aan wat we moeten doen om slimmer en zuiniger om te gaan met onze grondstoffen, producten en diensten, en zo de ambitie – Nederland circulair in 2050 – te halen. De afgelopen 100 jaar is de wereldbevolking verviervoudigd. De honger naar grondstroffen neemt dus snel toe, terwijl de hoeveelheid alleen maar afneemt. Alleen als we vanaf nu slimmer omgaan met onze grondstoffen kunnen we ook in de toekomst leven op een gezonde planeet, met een duurzame en sterke economie. Op naar een circulaire economie in 2050! Meer weten? Klik hier.

 

Contact Rens Borgers