Vrijdag 28 december wordt op het Crailo terrein bij De Groene Afslag in Laren een workshop ‘Bouwen met kalkhennep’ gegeven. De workshop is een initiatief van de Hennep Hub en wordt georganiseerd door EcoBouwSalland in samenwerking met De Groene Afslag.

Een gedeelte van de ochtendsessie draait om theorie; in de rest van de ochtend en de hele middag ga je aan de slag met kalkhennep. Samen bouw je aan een…

Read more

EcoBouwSalland is uitgenodigd door Orga architect en PlatforM³ architecten om een presentatie te geven over bouwen met stro en kalkhennep.

Doel van de bijeenkomst is:
  • de mogelijkheden in het ecologisch bouwen te onderzoeken
  • kennis te vergroten op het gebied van duurzame materialen zoals bijvoorbeeld kalkhennep
  • de vergelijking met traditionele en andere ecologische bouwmethoden te bespreken

EcoBouwSalland zal uitleggen wat er in de praktijk komt kijken bij bouwen met stro en kalkhennep

Verder…

Read more

Zoals iedereen weet moet de CO2 uitstoot enorm gereduceerd worden. Wij, Patrick Schreven, Eco+Bouw / EcoBouw Nederland en Rens Borgers, EcoBouwSalland zijn van mening dat er een hele grote winst te behalen valt door middel van biobased bouwen en bouwen met hernieuwbare materialen. Vind u dit ook? Lees dan verder en meld u aan.

Wij zien nl. dat er nu onvoldoende focus is op de biologische kringloop van…

Read more

Seminar Biobased Bouwen; bouwen met natuurlijke materialen

Het gebrek aan grondstoffen wordt in de nabije toekomst een grote uitdaging. Biobased bouwen biedt een oplossing. Daarbij worden op verantwoorde wijze grondstoffen uit hergroeibare bronnen gebruikt, zodat deze materialen beschikbaar blijven en bijdragen aan een hoogwaardige, comfortabele en gezonde leefomgeving. Comfortabel en gezond, omdat materialen bijvoorbeeld dampopen, warmte-accumulerend of vochtregulerend zijn. Bouwen met biobased bouwmaterialen past…

Read more
Het project ‘met energie naar een circulaire economie’ gaat over de kansen en knelpunten voor superenergiezuinige en circulaire innovaties in de bestaande woningbouw. En vooral ook hoe daarbij te leren is van de Flevolandse aanpak. Hoe kunnen we het aanbod van circulaire en energiebesparende woonconcepten stimuleren samen met de markt, het middelbaar en hoger onderwijs, en bewoners, huurders en overheden?
Rens is uitgenodigd om ook een bijdrage te leveren. Bent…

Read more

Ook dit jaar is Rabobank Salland voornemens om, samen met de gemeente Raalte, een Slim Verbouwen Event te gaan organiseren. Dit zal gebeuren op 17 november Het event vindt waarschijnlijk plaats op een locatie in Wijhe. Dit is nog niet bevestigd.  EcoBouwsalland zal daar zijn met een mooie stand. Ook is er informatie over bouwkavels, veel duurzaamheid , en innovaties op het gebied van energiebesparing door en met Sallandse ondernemers.

Graag…

Read more

31oktober 2018:

Training “Bouwen met biobased bouwmaterialen”. Hoe werkt het en wat zijn de voordelen?

Steeds meer bouwers weten de weg te vinden naar het bouwen met biobased bouwmaterialen zoals stro, kurk, hout, bamboe, riet, leem en hennep. Niet voor niets, het ecologisch bouwen is een eigentijdse keuze waarbij op een efficiënte en verantwoorde manier gebruik wordt gemaakt van materialen die al van oudsher beschikbaar zijn. Tegelijkertijd zijn biobased bouwmaterialen…

Read more

Op 16 en 17 oktober is er de grootste bijeenkomst van kalkhennepblouwers en experts  in de wereld. Voor de 8e keer ditmaal in Brussel. rens Borgers van EcoBouwsalland geeft op 17 oktober een overzicht van de  laatste stand van zaken ten aanzien van de Nederlandse bouwprojecten uitgevoerd in kalkhennep.

Als je nog een bouwwerk wil aanmelden voor de presentatie neem dan even contact op.

Read more

Op 10 oktober 2018  organiseert Duurzaam Heino een informatieavond over duurzaam bouwen en verbouwen. Aanwezigen: Energieloket Salland , Gemeente Raalte, EcoBouwSalland zal ook aanwezig zijn  met een korte presentatie van ongeveer 30 minuten, over gezond energie-neutraal en dampopen bouwen. Ook is er gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan . Meer informatie in lokale media.

Read more

Op het landgoed Roggebotstaete wordt momenteel op ecologische en circulaire wijze Slot Roggebot gebouwd. Slot Roggebot wordt een werkplaats voor natuurbeleving; een natuurcentrum met een professionele ontvangst- en educatieruimte, een werkplaats voor beheer van het landgoed en een keuken voor het verwerken van landgoedproducten.

Om deze werkplaats te realiseren werken wij samen met aannemer EcobouwSalland en de bouwopleidingen van het Deltion College in Zwolle. Tijdens deze officiële gelegenheid komen alle…

Read more
Page 1 of 6 12345...Last page