February 12, 2016 Blog No Comments

Maandagavond 7 maart 2016 kunnen geïnteresseerden een presentatie bijwonen over kalkhennep. De bijeenkomst zal plaatsvinden in het nieuwe onderkomen van Orio architecten, te Vleuten. Tijdens de presentatie wordt stilgestaan bij de praktische toepassing van kalkhennep in nieuwbouw, renovatie en restauratieprojecten. Ook wordt kort in gegaan op de eigenschappen van het materiaal, de geschiedenis van het bouwen met kalkhennep, en ter inspiratie bekijken we een aantal gerealiseerde projecten in binnen- en buitenland. Er is uiteraard gelegenheid om vragen te stellen.  Mensen die graag een blik op hun bouwplannen willen hebben, worden verzocht dit even van te voren te melden.

Kalkhennep is een isolerend, comfortabel en zeer milieuvriendelijk bouwmateriaal op basis van kalk en hennephout. Het heeft de minste CO2 uitstoot van alle gangbare bouwmaterialen. Behalve dat het een mooie afwerking heeft levert het ook comfortabele en gezonde, damp-open leefruimten op. Spreker Rens Borgers, oprichter van EcoBouw Salland, is een zeer ervaren allround bouwer met diverse grote en kleine ecobouwprojecten op zijn naam. Zowel in kalkhennep als ook stro.

Deze avond wordt gezamenlijk georganiseerd door EcoBouw Salland, Orio Architecten en KalkHennepBouw Nederland BV en is onderdeel van een reeks presentaties op verschillende locaties in Nederland. De volgende lezing zal zijn op 7 november in Gilze Rijen en op 7 december in Deventer.

Details:
Datum: 7 maart 2016
Adres: Pastoor Ohllaan 39, 3451 CB Vleuten
Er is ruimte voor maximaal 60 deelnemers; er is voldoende parkeergelegenheid en het treinstation is op loopafstand.

Nadere informatie volgt na aanmelding: rens@kalkhennepbouwnederland.nl . Bel of whatsapp via 06 – 40 47 38 87.

Written by Rens Borgers