October 24, 2016 Blog No Comments

6 december 2016: introductie kalkhennep, een bouwmateriaal met toekomst (Gilze)


Dinsdagavond 6 december 2016 kunnen geïnteresseerden een presentatie bijwonen over kalkhennep. De bijeenkomst zal plaatsvinden in het onderkomen van Van Laarhoven Combinatie Architecten, te Gilze. Tijdens de presentatie wordt stilgestaan bij de praktische toepassing van kalkhennep in nieuwbouw, renovatie en restauratieprojecten. Ook wordt kort in gegaan op de eigenschappen van het materiaal, de geschiedenis van het bouwen met kalkhennep, en ter inspiratie bekijken we een aantal gerealiseerde projecten in binnen- en buitenland. Er is uiteraard gelegenheid om vragen te stellen.  Mensen die graag een blik op hun bouwplannen willen hebben, worden verzocht dit even van te voren te melden.

Kalkhennep is een isolerend, comfortabel en zeer milieuvriendelijk bouwmateriaal op basis van kalk en hennephout. Het heeft de minste CO2 uitstoot van alle gangbare bouwmaterialen. Behalve dat het een mooie afwerking heeft levert het ook comfortabele en gezonde, damp-open leefruimten op. Spreker Rens Borgers, oprichter van EcoBouw Salland, is een zeer ervaren allround bouwer met diverse grote en kleine ecobouwprojecten op zijn naam. Zowel in kalkhennep als ook stro.

Deze avond wordt gezamenlijk georganiseerd door EcoBouw Salland, Van Laarhoven Combinatie Architecten  en is onderdeel van een reeks presentaties op verschillende locaties in Nederland. Dit is de laatste lezing  van 2016 uit deze reeks.

Details:
Datum: 6 december 2016, tijdstip volgt
Adres: Van Laarhoven Combinatie Architecten BNA BV, Alphenseweg 65, 5126 AB GILZE
Aanmelden: huub@vanlaarhovencombinatie.nl

Voor nadere informatie: info@ecobouwsalland.nl. Bel of whatsapp via 06 – 40 47 38 87.

Written by marketing