July 12, 2017 Blog No Comments

4 augustus 2017: workshop ‘bouwen met kalkhennep’ (Herkenbosch)

Helaas, de workshop op 4 augustus gaat niet door wegens te weinig aanmeldingen. Het werk in Herkenbosch gaat gewoon door. Op zaterdag 23  september is er (onder voorbehoud) nog een zelfde workshop in Malden, vlakbij Nijmegen. Interesse? Mail dan nu alvast naar info@ecobouwsalland.nl zodat we je per mail op de hoogte kunnen houden.


Vrijdag 4 augustus wordt in Herkenbosch een workshop ‘Bouwen met kalkhennep’ georganiseerd door EcoBouwSalland. Herkenbosch ligt midden in de natuur: een mooie plek om inspiratie op te doen over kalkhennep bouw. De ochtendsessie draait om theorie; in de middag ga je met kalkhennep aan de slag. Samen bouwen we aan een fraaie vrijstaande woning van architect Huub van Laarhoven van architectenbureau Van Laarhoven Combinatie. De kalkhennep voor de gevels wordt ‘in situ’ (op de bouwplaats zelf) bereid en vervolgens direct verwerkt in het houtskelet.

kalkhennep

Kalkhennep is een milieuvriendelijk en isolerend bouwmateriaal van een mengsel van natuurlijke kalk met hennephout. Het heeft de minste CO2 uitstoot van alle gangbare bouwmaterialen. Behalve dat het er mooi uitziet levert het ook een gezonde en damp-open houtskeletwoning op.

Tijdens de workshop leer je de basistechnieken, zowel in theorie als praktijk. De workshop stelt je in staat om te besluiten of  bouwen met kalkhennep iets voor je is. Het is eventueel mogelijk om meerdere dagen mee te werken aan dit project, om de praktijkervaring nog beter in de vingers te krijgen.

De workshop wordt verzorgd door Rens Borgers, de grondlegger van het bouwen met kalkhennep in Nederland. Rens, ecologisch bouwer, is tevens oprichter en directeur van EcoBouw Salland. Het is een mooie opstap voor een iedereen die wil leren bouwen met kalkhennep, zowel geschikt voor architecten, als opdrachtgevers, zelfbouwers en bouwprofessionals.

inschrijven

Datum en tijd: vrijdag 4 augustus,  09.00u inloop, 09.30u start, 16.00u einde.
Locatie:
 bouwplaats Reewoude 90. Herkenbosch  Waarschijnlijk wordt ‘s ochtends gebruikgemaakt van “ De Boshut” (op loopafstand) voor het theoriegedeelte.
Aanmelden: middels een e-mail naar  info@ecobouwsalland.nl
Kosten: de workshop ‘Bouwen met kalkhennep’ kost € 87,50, inclusief koffie en lunch. Inschrijving is definitief na overmaken van het geld op bankrekening NL48TRIO0197910602 t.n.v. EcoBouwSalland te Heino.

Written by marketing