June 23, 2016 Blog No Comments

29 september 2016: bouwen met biobased materialen (BouwLokalen, Drachten)


Bouwen met biobased materialen biedt kansen. Schaalvergroting kan leiden tot efficiëntere productieprocessen en een lagere milieu-impact. Maar wat zijn de aandachtspunten? Deze serie BouwLokalen staat stil bij de kansen én aandachtspunten van biobased bouwmaterialen. Concrete voorbeelden uit de praktijk bieden praktische handreikingen waarmee u zelf aan de slag kunt. Verantwoord en onderhoudsarm bouwen met hernieuwbare grondstoffen komt daarmee een stap dichterbij.

Met de unieke materiaaleigenschappen, waarmee dampopen gebouwd kan worden, dient u in de werkvoorbereiding en de realisatiefase rekening te houden. Luchtdichte detaillering en kwaliteitsborging in de uitvoering is essentieel. De sprekers vertellen vanuit hun ervaring in de bouwpraktijk wat de toepassing van biobased materialen betekent voor ontwerp, werkvoorbereiding en uitvoering van een bouwproject. Zij lichten verschillende bouwdetails toe, zodat u inzicht krijgt in de mogelijkheden.

Datum en tijd: donderdag 29 september 2016, 15:30 – 18:30 uur
Locatie: Van der Valk Drachten, Lavendelheide 4 , 9202 PD Drachten
Kosten: Gratis deelname.
Let op: BouwLokalen hanteert een no-show tarief van € 50,00 per gereserveerde plek.
Aanmelding via invulling van dit formulier.

15:30 – 16:00 uur Inloop met koffie en thee
16:00 – 16:05 uur Welkom
16:05 – 17:00 uur Presentatie – deel 1
17:00 – 17:15 uur Pauze
17:15 – 17:45 uur Presentatie – deel 2
17:45 – 18:00 uur Discussie en vragen
18:00 – 18:30 uur Netwerkborrel in BouwLokalencafé

Logo Bouwlokalen

Over BouwLokalen
BouwLokalen is in 2002 op initiatief van Bouwend Nederland en SBR ontstaan. Met praktijkgerichte presentaties wordt u in korte tijd, op een toegankelijke en laagdrempelige manier, up-to-date gebracht over innovaties in de bouw. Dit gebeurt in een ontspannen sfeer met een hapje en een drankje in uw regio. BouwLokalen is géén training, cursus of workshop. Met BouwLokalen krijgt u in korte tijd een compact overzicht van de innovatieve ontwikkelingen rond een specifiek en actueel thema. Bovendien reikt BouwLokalen handvatten en suggesties aan voor verdiepende kennis. Het biedt geen theoretische verhandelingen, maar concreet toepasbare kennis en informatie.

Over de spreker
Rens Borgers is directeur-eigenaar van EcobouwSalland. Als gecertificeerde stro- en kalkhennepbouwer begeleidt hij ecologische bouwprojecten. Hij past dit niet alleen toe bij nieuwbouw, maar ook bij renovatie en restauratie. Daarnaast verzorgt hij workshops op het gebied van bouwbiologie, waarbij de relatie tussen architectuur, mens en milieu centraal staat. Rens Borgers is initiatiefnemer en bestuurslid van de Vereniging Kalkhennep Nederland.

Voor meer informatie:
www.bouwlokalen.nl
www.sbrcurnet.nl
www.bouwendnederland.nl

Written by marketing