October 25, 2016 Blog No Comments

VOL *****28 december 2016: workshop ‘Bouwen met kalkhennep’ (Hardenberg) VOL ****

Deze workshop is volgeboekt. Volg de agenda voor de komende workshops (nog niet gepland).

Sfeerimpressie BreukelenWoensdag 28 december 2016 organiseren Stichting Hibertad en EcoBouwSalland in Hardenberg de interactieve workshop ´Bouwen met kalkhennep’. ’s Ochtends wordt de theorie besproken, waarna we het geleerde in de praktijk brengen en aan de slag gaan met de kalkhennep: we bouwen een scheidingswand in het fraaie gebouw van Stichting Hibertad. Tevens is er de mogelijkheid om meer te weten te komen over – en te werken met – kalkhennepblokken van Isohemp en leemstenen van Oskam.

 

rubberen handschoenen drogen op stelen - vele handen maken licht werkKalkhennep is een milieuvriendelijk en isolerend bouwmateriaal van een snel uithardend, stevig mengsel van natuurlijke kalk met hennephout. Het heeft de minste CO2 uitstoot van alle gangbare bouwmaterialen. Behalve dat het afgewerkte resultaat mooi is, creëert het ook een gezonde en damp-open woon- en werk omgeving.

De workshop is ideale opstap voor architecten, opdrachtgevers, zelfbouwers en professionals die willen leren bouwen met kalkhennep. Tijdens de workshop leer je de theorie en basistechnieken van het ecologisch bouwen met kalkhennep. Na de workshop ben je in staat om te besluiten of dit product en de bijbehorende bouwmethode iets voor je is.

 

De workshop word geleid door ecologisch bouwer Rens Borgers, grondlegger van het bouwen met kalkhennep in Nederland. Hij is bekend als directeur van EcoBouwSalland en mede-oprichter van Stichting Kalkhennep Nederland.

Stichting Hibertad is een onafhankelijke stichting die zich richt op duurzaamheid. In het Hibertad-gebouw worden materialen en installaties getest en kunnen geïnteresseerden meer informatie over duurzaamheid krijgen.

Details:
Datum: 28 december 2016, 9.30 – 16.00 uur
Adres: Molensteen 7, 7773 NM Hardenberg
Aanmelden: info@ecobouwsalland.nl
Kosten: € 90 p.p. (25% komt ten goede aan Stichting Hibertad)
Inschrijving is definitief na overmaken van inschrijfkosten op bankrekeningnummer NL48TRIO0197910602 t.n.v. EcoBouwSalland

Logo Stichting Hibertadlogo EcoBouw Salland

Written by marketing