August 21, 2015 Blog No Comments

Denk je erover je huis te verbouwen of te isoleren met kalkhennep, of denk je aan nieuwbouw? Dan leer je hier de ins & outs van dit bijzondere bouwproduct en wil je dit meemaken!


Op 26 en 27 augustus zal in Veghel, bij de nieuwbouwwoning bij de familie van Cuijk, een tweedaagse workshop ´Bouwen met kalkhennep´ worden gegeven. Wie het geleerde meteen de daaropvolgende twee dagen in praktijk wil brengen, krijgt fikse korting en betaalt slechts 20 euro. Voor alleen de workshop bedragen de kosten 180 euro.

De workshop is inclusief twee maal lunch en koffie/thee. De workshop- en meewerkdagen zijn de eerste in een serie van drie. Op 2 en 3 september en 9 en 10 september zijn de herhalingen. Er is een mogelijkheid om te overnachten in een eigen tent. Voor een ontbijt en avondeten wordt gezorgd tegen een vergoeding van € 20,- p.p. De groepen zijn 5 – 10 personen groot, dus geef je snel op!

Kalkhennep is een milieuvriendelijk en isolerend bouwmateriaal wat in gevels, dak en vloer kan worden toegepast, voor zowel nieuwbouw als renovatieprojecten. Kalkhennep is een bio composiet van een snel uithardend, stevig mengsel op basis natuurlijke hydraatkalk met hennephout. Het heeft de minste CO2 uitstoot van alle gangbare bouwmaterialen en is milieuvriendelijk. Behalve de goede isolerende eigenschappen, levert het ook een gezonde, en damp-open houtskeletwoning op. Technisch gezien is het zó eenvoudig te verwerken, dat zelf je huis bouwen met hulp van familie, vrienden, kennissen en vrijwilligers ermee binnen bereik komt. Het is met enige instructie en de juiste ontwerpkeuzes dus goed te doen.

Rens Borgers, ecologisch bouwer en specialist in kalkhennepbouw, verzorgt de instructie en licht de ontwerpkeuzes toe. En: je bouwt mee aan een nu al bijzonder historisch bouwwerk, namelijk de eerste nieuwbouw eengezinswoning in kalkhennep in Nederland!

Adres: Houtwal 5a, 5463 Veghel.
Voor opgave en informatie: info@ecobouwsalland.nl of bel Rens Borgers: 06 40 47 38 87

Written by Rens Borgers