January 11, 2016 Blog No Comments

Maandagavond 25 januari 2016 kunnen geïnteresseerden een presentatie bijwonen over kalkhennep. De bijeenkomst zal plaatsvinden in het instructielokaal van LipsGroen, de ontwerpers en bouwers van ‘FeelGoodGardens’, in Nistelrode. Tijdens de presentatie wordt stilgestaan bij de praktische toepassing van kalkhennep in nieuwbouw, renovatie en restauratieprojecten. Ook wordt kort ingegaan op de eigenschappen van het materiaal, de geschiedenis van het bouwen met kalkhennep, en een aantal gerealiseerde projecten in binnen- en buitenland. Er is uiteraard gelegenheid om vragen te stellen.  Indien u wenst dat wij een blik op uw bouwplannen werpen wordt u verzocht dit even van te voren te melden.

Kalkhennep is een isolerend, comfortabel en zeer milieuvriendelijk bouwmateriaal op basis van kalk en hennephout. Het heeft de minste CO2 uitstoot van alle gangbare bouwmaterialen. Behalve dat het een mooie afwerking heeft levert het ook comfortabele en gezonde, damp-open leefruimten op. Spreker Rens Borgers, oprichter van EcoBouw Salland, is een zeer ervaren allround bouwer met diverse grote en kleine ecobouwprojecten op zijn naam. Zowel in kalkhennep als ook stro.

Deze avond wordt gezamenlijk georganiseerd door EcoBouw Salland, LipsGroen en KalkHennepBouw Nederland BV en is onderdeel van een reeks presentaties op verschillende locaties in Nederland. De volgende lezing zal zijn op 7 maart 2016 in Vleuten.

Details:
Datum: 25 januari 2016
Tijd: volgt z.s.m.
Adres: Instructielokaal Lips Groen, Weijen 77, 5388 HM te Nistelrode.
Er is ruimte voor maximaal 30 deelnemers; er is voldoende parkeergelegenheid.

Nadere informatie volgt na aanmelding: rens@kalkhennepbouwnederland.nl . Bel of whatsapp via 06 – 40 47 38 87.

 

kalkhennep model

 

Written by Rens Borgers