June 20, 2016 Blog No Comments

16 juli 2016: workshop ‘Bouwen met kalkhennep’ (Nistelrode)

Zaterdag 16 juli 2016 zal in Nistelrode een workshop ´Bouwen met kalkhennep´ worden gegeven. De ochtendsessie draait om theorie; in de middag wordt er met kalkhennep aan de slag gegaan. Er wordt gebouwd aan een fraai woonhuis naar ontwerp van Wil Jansen van Chitect Architecten.

Woonhuis Chitect Architecten kalkhennep workshop
Kalkhennep is een milieuvriendelijk en isolerend bouwmateriaal van een mengsel van natuurlijke kalk met hennephout. Het heeft de minste CO2 uitstoot van alle gangbare bouwmaterialen. Behalve dat het er mooi uitziet levert het ook een gezonde en damp-open houtskeletwoning op.

Tijdens de workshop leer je de basistechnieken, zowel in theorie als praktijk. De workshop stelt je in staat om te besluiten of  bouwen met kalkhennep iets voor je is.

De workshop wordt verzorgd door Rens Borgers, de grondlegger van het bouwen met kalkhennep in Nederland. Rens, ecologisch bouwer, is tevens oprichter en directeur van EcoBouw Salland.

De workshop is een mooie opstap voor een ieder die wil leren bouwen met kalkhennep, zowel geschikt voor architecten, als opdrachtgevers, zelfbouwers en bouwprofessionals.

U kunt zich voor de workshop aanmelden middels een e-mail naar  info@ecobouwsalland.nl. Het programma en verdere info worden u dan toegestuurd.

De workshop ‘Bouwen met kalkhennep’ kost € 87,50  Inschrijving is definitief na overmaken van het geld op bankrekening NL48TRIO0197910602

 

 

Written by marketing